Recruitment

Een professionele recruitment video laten maken?

Eigen werknemers in de spotlight. Iets wat potentiële nieuwe werknemers natuurlijk graag willen weten: met wie ga ik eigenlijk samenwerken? Het kan zenuwslopend zijn om voor de camera te staan, maar er lopen altijd wel een paar collega’s rond die zich met wat coaching volledig op hun gemak zullen voelen. Je ziet wie er werken, waar ze aan werken en hoe de dynamiek op kantoor is.

Veel organisaties hebben al een ‘werken bij’-pagina of een aparte pagina voor vacatures. Maak het sollicitanten zo gemakkelijk mogelijk deze pagina te vinden. Door het plaatsen van een video op een speciaal ingerichte pagina, vergroot je de kans dat sollicitanten via Google op je website terechtkomen. Zorg voor een goed geoptimaliseerde pagina en

vergeet ook niet je video te optimaliseren voor SEO. Dit doe je door er onder andere metadata en ondertiteling aan toe te voegen. Verder is het belangrijk campagnes voor vacatures in te zetten op bijvoorbeeld social media of andere platformen.

PLAATS EEN CALL-TO-ACTION
Het doel van de recruitment-video is het werven van sollicitanten. Ze hebben de video gevonden en ze hebben hem bekeken, wat betekent dat ze geïnteresseerd zijn. Dus is het zaak om het ijzer te smeden als het heet is. Dit kun je voor elkaar krijgen door een call-to-action te plaatsen. Bijvoorbeeld een ‘Solliciteer direct’-knop. Met interactieve video kan dit zelfs direct vanuit de video door een button in de video te plaatsen.

Wil je met ons overleggen over een maatwerk aanbieding?

We denken graag met je mee!