Testimonial

Een succesvolle testimonial laten maken?

Met de inzet van testimonial video laat je huidige klanten je potentiële klanten overtuigen, maar hoe maak je nu een succesvolle testimonial video? Een testimonial video is niet enkel een klant interviewen, maar dient voorzien te zijn van een duidelijk script. Het gaat erom wat je wil vertellen en op welke wijze je het wil overbrengen. Voorafgaand aan de videoproductie is het belangrijk om over een aantal essentiele aspecten van de productie na te denken en deze goed voor te bereiden.

AUTHENTIEK
De video is een testimonial video en zal dus enige vorm van objectiviteit moeten bevatten. Daarmee bedoel ik te zeggen dat de video niet een aaneenschakeling van complimenten over jouw bedrijf moet zijn. Een klant vertelt hoe hij of zij het product of de dienst heeft ervaren. De kijker zit niet te wachten op een verkoopvideo, maar wilt klantervaringen horen.

STORYTELLING
De kijker heeft geen behoefte aan standaard en nietszeggende termen als “goede service” of “kwaliteit”. De kijker wilt verhalen horen. Een goed verhaal heeft een begin en een einde en boeit de kijker. Elke klant heeft zijn eigen verhaal en dat maakt de diversiteit bij het maken van meerdere testimonialvideo’s heel interessant.

GEINTERVIEWDE KLANT
Plan voorafgaand aan de videoproductie een meeting met de klant die geïnterviewd gaat worden. Vaak wordt deze stap om kostenbesparing 

afgeblazen, maar is onmiskenbaar voor het succes van de video. Je kunt alvast kennis maken met de geïnterviewde en erachter komen wat hij of zij zou willen vertellen. Zo voelt de geïnterviewde zich comfortabel en jij weet welke vragen gesteld kunnen gaan worden en hoe de filmomgeving eruit ziet.

INHOUD
Het is niet alleen belangrijk dat je weet welke vragen er gesteld gaan worden, maar je moet ook de antwoorden weten die men gaat of zou kunnen geven. Op die manier kan je een bepaalde structuur in het verhaal vastleggen en het gesprek sturen.

FOCUS
Vaak worden er meerdere testimonial video’s opgenomen. Belangrijk hierbij is dat video’s niet allemaal hetzelfde verhaal vertellen. Focus je dus op één unique selling point van de organisatie per testimonialvideo. Zo blijft elke video uniek en interessant om te kijken.

HUMOR
Mensen houden van het kijken van video’s. Dit omdat het een laagdrempelige manier van informatie vergaring is, maar mensen willen ook vermaakt worden. Houdt er dus altijd rekening mee dat de video niet te stijf is.

Wil je met ons overleggen over een maatwerk aanbieding?

We denken graag met je mee!